HardloopLiefde

Liefde voor én door het hardlopen. Dat laatste op twee manieren.

Mede door het hardlopen leerde ik opnieuw van het leven te genieten. Van het leven te houden, met zijn ups en downs. Van mezelf te houden zoals ik ben; ik hoef geen prestaties neer te zetten. Ik mag genieten van dat wat ik doe.
In 2018 leerde ik deze punten begrijpen en eigen te maken, met name dankzij het hardlopen. Het verloop van dit proces en alles wat ik leer en geleerd heb, deel ik met jullie op Hardloopliefde.nl. Zo hoop ik op verschillende vlakken een inspiratiebron voor anderen te zijn.

Drie jaar geleden leerden mijn vriend en ik elkaar kennen via de MILA groep van Bram Wassenaar. Tijdens de Leidse Singelloop 2016 sloeg de vonk over. Met Paul kan ik niet alleen mijn liefde voor het hardlopen delen, hij is bewegingswetenschapper (gespecialiseerd in de combinatie van kracht en duursport) en ik leer enorm veel van hem. Paul is coach, inspanningsfysioloog en personal trainer en voor mij natuurlijk een VPT (Very Personal Trainer ;)). Hier op hardloopliefde.nl beschrijf ik een aantal dingen die ik van Paul leer. Mochten jullie meer willen weten kun je het beste zelf contact met hem opnemen via Lifting Performance. Hij weet namelijk veel meer van alles wat met krachtraining en hardlopen te maken heeft.

DSCF3123
Paul en ik na een halve marathon. Vooral voor mij was het door een zure (sinas)appel heen bijten!

Afgelopen jaar (2018) ontdekte ik dat wanneer je geniet van wat je doet je nooit kunt verliezen. Het bizarre is dat sinds plezier hebben in wat ik doe het doel is geworden, en niet het leveren van prestaties, ik aan de lopende band PR’s (persoonlijk records) heb gelopen.
Door mijn ervaringen te delen, hoop ik bij te kunnen dragen aan het vergroten van jouw hardloop plezier en het loslaten van de (te) grote drive om te willen presteren.
Omarm het proces in plaats van de prestatie.

Een ander punt wat op deze site naar voren komt is “Strong not Skinny”. Zo veel hardlopers, mannen én vrouwen, zijn enorm bezig met slank/ mager willen zijn. Immers, elke kilo extra moet je mee zeulen en beïnvloed wellicht je prestatie. Dankzij voorbeelden als Allie Kieffer (2.28.12 marathon PR) en Rachel Schilkowsky (2.41.03 marathon PR) leerde ik dat lichaamsbouw niet alles zegt over hoe snel je kunt lopen. Mijn lichaam is niet zo tenger gebouwd als veel snelle mila/ la lopers, echter mijn kracht is mijn tool. Dit inzicht heeft mij veel zelfvertrouwen gegeven en er toe bijgedragen dat ik mijn lichaam leerde accepteren en vrijer durfde te gaan eten. Het heeft me sneller en sterker gemaakt en een veel vrijer leven gegeven.

Ik ben sterker dan ooit en dankzij mijn sterke bouw, voel ik mij zo licht als een veertje.

Vienna Romanée
Instagram; Running_Miss_Yellow_Pants