Teleurstelling en oplossing

Speciaal is het zeker geworden, de uitgebreide special viel in het water…  De CPC werd afgelast.

Voor iedereen die naar deze wedstrijd toe leefde was dit natuurlijk een domper. Een grote teleurstelling. Zo ook voor mij. Maar er klopte iets niet aan mijn teleurstelling. Ik voelde me echt geraakt. De teleurstelling zat dieper dan het niet kunnen lopen. Er speelde iets heel anders mee.

Zodra ik het bericht over de afgelasting hoorde, ging ik op zoek naar een andere 10km wedstrijd. Ik ben niet zo goed met het niet oplossen van problemen. Eigenlijk gaat dat bij mij vanzelf, zodra er een probleem opdoemt schieten alle oplossingen al door mijn hoofd. Een andere 10km wedstijd was zo gevonden. Twee opties had ik zelfs! Echter… De oplossing nam niets van mijn teleurgestelde gevoel weg. Aan de ene kant logisch, het waren ook geen CPC-10km wedstrijden. Maar ik merkte dat me iets anders dwars zat. Ik voelde dat als ik vandaag een wedstrijd zou gaan lopen, ik dit gevoel met mij mee zou nemen. Geen blij wedstrijd gevoel, maar een diep gevoel van verdriet. Waar kwam dit verdriet vandaan? Zo wilde ik in ieder geval geen wedstrijd gaan doen. Ik besloot naar de duintraining te gaan die mijn groep vandaag zou gaan doen.

Daar kon ik mijn hart goed luchten. Vooral Veerle was een heel fijn luisterend oor. Onwijs bedankt Veer. Terwijl ik haar vertelde over mijn teleurstelling, mijn top fitte gevoel, het harde werken naar deze 10km, het gevoel dat dit mijn enige kans voorlopig zou zijn omdat ik nu met de 1500m trainen zou gaan starten, kwam er ook een andere kant van het verhaal omhoog. Ik zou vandaag voor de start geïnterviewd worden, gevolgd tijdens de race en na de race ook weer geïnterviewd. Zo vaak maak je dat als “gewone sporter” niet mee en eigenlijk vond ik het wel heel erg gaaf dat ik dit een keer mocht mee maken. Ook daar was ik teleurgesteld over. En zelfs dat uitgesproken te hebben voelde ik dat het nog dieper zat. Een kwetsbaar gevoel van onrecht.

Waarom? Ik had met de interviews iets recht willen zetten. Zoals in deze tekst te lezen is, stond best wel onverwacht op maandag 4 maart een filmpje over mij online. Een heftig filmpje van 2 min. In dit filmpje kwam vooral mijn zwaarmoedige verhaal naar boven. Maar er kwam niet naar voren hoe ik ook in elkaar zit. Mijn passie voor het lopen en mijn positieve doelen. Die kwamen niet in beeld! En ik vond het oké, omdat ik dacht “zondag maak ik het goed”. In de live uitzending wilde ik mijn positieve verhaal laten zien. En die kans kreeg ik nu niet. Mijn enorme teleurstelling ging hierover. Thuis na de training kwam de ontlading in tranen en tijdens de tranen schoten er ook oplossingen door mijn hoofd.

Maandag werd ik wakker met een enorm kater gevoel. Nog steeds het kwetsbare gevoel, de teleurstelling van het zware portret dat van mij online stond drukte zwaar op mijn gemoed. Ik nam contact op met TV-West en Erik Kooyman gaf aan eigenlijk een langer portret te hebben gemaakt. Een filmpje van bijna 7 min. Zie deze link. Deze had online moeten komen. En niet het 2min filmpje, die was alleen voor het nieuws. Gelukkig werd dit recht gezet en staat er nu een langer filmpje online. Dit filmpje doet voor mijn gevoel wél recht aan mijn verhaal. Geeft wél het hele beeld. Bij dit filmpje voel ik mij goed en ik voelde mij enorm opgelucht. Het kater gevoel verdween hiermee als sneeuw voor de zon.

Nu het emotionele gedeelte grotendeels opgelost was kon ik ook veel beter na denken over wat ik nu wilde met mijn 10km. Wat mijn plan daarvoor geworden is weten de meesten al via Instagram en ik ga het ook nog uitschrijven.

Wordt vervolgd.